Monday, November 9, 2009

La no dansa fotogràfica

Una de les fotos no és cap referència concreta, sinó que simplement m'encanta.



1) Medusa:
La medusa pot aconseguir-se sota l'aigua, amb el vent i sense gravetat. Com que imagino que cap dels tres té accés a la no-gravetat ens queden dues formes de medusa: sota l'aigua i al vent.




2) Traces:
L'única forma de deixar constància de la dansa és a través de les traces que deixem a l'espai. Aquestes traces, són dansa? Una imatge de dansa, ha de ser necessàriament una imatge en moviment o pot ser la imatge del que el moviment ha provocat en l'espai? Per això hauríem de trobar espais que siguin modificables evidentment a través del moviment.

Paisatges naturals: neu, fang, fulles, camps (de flors, herba, blat o de qualsevol cosa que pugui aixafar-se), l'aigua (una altra vegada), sorra.






Paisatges artificials: això obre més ventall de possibilitats de trobar localitzacions boniques que no siguin exteriors. D'altra banda, si no és un paisatge natural, potser no s'evidencia que hi ha hagut una MODIFICACIÓ de l'espai. Potser llavors podria plantejar-se una DOBLE FOTO on veiem un abans i un després en l'espai, però una igualtat en la persona.




En aquest punt em crida molt l'atenció la idea del LLIT, per mesclar també dansa i sexe, cosa que s'ha parlat molt durant molt de temps.



3) Labanotation:
La laban notation és una forma d'escriure dansa. N'hi ha més. Potser seria interessant trobar formes d'introduir aquesta labanotacion com per exemple escriure coreografies de repertori molt establertes als cossos. Ja sigui a través de la pintura o a través de la sombra, fent servir per exemple diapositives o (com en una de les fotos de referència) un teixit que crea sombres sobre el cos.





4) Dansa fotogràfica:
Aquesta em sembla la idea més fàcil, però depèn de com per ser fàcil és senzilla i bonica i es converteix en interessant. Seria trobar la forma que gràcies a la manera de fer la fotografia aquesta es converteix dansa, tot i que no n'hi hagués. També envio una foto de referència on hi ha una noia movent el cap.




5) Dansa incoropòria (medúsica):
Això vol dir buscar coses que es moguin com la medusa i intentar fer una foto de forma que 'percebem' el seu moviment.
Exemples que em venen al cap de sobte: gelat desfent-se, fum de tabac, aigua bullint, espelma cremant-se, bombolles.... o com amb la referència un 'angel' aquests a punt de ser bufat.




Bueno, aquestes són 5 idees que se m'ocorren així de sobte. Vull dir també que el que em sembla més important és que la foto sigui senzilla i bonica. Sobretot molt poc majestuosa. Crec que el que em sembla interessant és buscar una mica una imatge 'd'estar per casa' tenint en compte que busquem la no-dansa té sentit que la busquem en espais no molt preparats (o almenys no molt preparats a simple vista).

2 comments:

Unknown said...

T'has adonat que el e-mail era una millor entrada de blog que moltes entrades de blog...oi¿?

Suzy Lee said...

totes les entrades del nostre blog em semblen interessants, sinó no les faríem. no volia penjar el mail perque em semblava pretensiosament evident, però era la millor manera de deixar-ne constància i de fer-lo més explícitament visible a través de les fotografies.