Wednesday, July 22, 2009

NAPOLI preciosA



Napoli és una ciutat molt complicada. Als meus ulls, viu en un equilibri complex, precari però fascinant. És molt ELLA mateixa, no hi ha punt de comparació, hi ha elements: la calor, la mar Mediterrània, la gestualitat, l'instint dels seus habitants. Desprèn una forta identitat feta d'acumulació, sorolls, mirades, moviments...
Napoli s'enfonsa? És un desastre, un caos? És un infern? O és una màgia, una il·lusió meravellosa? un lloc sublim infectat de tanta vida?

Hem estat buscant les estàtues de la ciutat per repartir petons, al centre històric i voltants de la ciutat. Amb aquest objectiu, hem caminat i conduit el cotxe amb uns ulls verges i ignorants, espantats i alhora divertits, impregnats de la urgència de la necessitat.

Carrers, places, passatges, cantonades, monuments, fonts, culs de sac...un labirint inexplicable; un diamant amb les cares cremades que enlluernen.

Què voliem fer? Petons a les estàtues... Què volem fer? quina acció incívica no podem fer...mmm...petons a les estàtues: velles, brutes, inútils, oblidades, trencades, sense vida.





No es pot escalar una estàtua de la ciutat i menys fer-s'hi una fotografia mentre se li dóna un petó als llavis de pedra. Potser ens posaran a la presó. En canvi... Napoli ens ajuda! La policia no ens veu, la guàrdia urbana no ens posa multes al cotxe aparcat a segona fila i la gent del carrer ens permet pujar més alt.

3 comments:

Anna Espinach Llavina said...

em sembla perfecte que aneu petonejant pedres. Us dono les gràcies com a personeta humana i com a col·leccionista. I m'alegro també que la gent us ajudi a que no us trenqueu el cap duent a terme les vostres escalades. Com a mínim, arribeu senceres a casa. Que bonic deu ser Napoli...

Suzy Lee said...

ostras, es veritat que a tu et va bé per la teva col.leccio. et portaré alguna de les fotos revelades amb molt d'amor i carinyo només per tu. la que més t'agradi, que en tenim moltes.

si que vam tenir sort de tenir ajuda, sino jo crec que ens haguéssim trencat la crisma i altres coses...

ready for the party?

Anna Espinach Llavina said...

ready de collons, amb vestit nou i un regal per tu... ajajá... no tens ni puta idea del que és, a que no? jejejeje... HAHAHAHAHAH!!! HUHUHUUHUHUH!!!!