Wednesday, May 13, 2009

Les Filles Föllen ahir CREAven:CREA

Dimarts 12 de maig de 2009 a les 22:00 a la sala Beckett.


CREA laboratori d'improvisació presenta…

El col.lectiu CREA torna a la sala Beckett per fer una nova improvisació basada, en aquesta ocasió, en l’obra “Plastilina” de Marta Buchaca.

De nou, artistes de diferents disciplines (dansa, música, teatre, fotografia, il·luminació…) es complementen en el marc de la improvisació on buscaran un punt de trobada, un camí cap a una abstracció de l’obra original. Es tracta doncs d’un viatge ple de situacions inesperades. D’una realitat sense expectatives basada en la immediatesa i en la complicitat.


Artistes:

Olga Onrubia - actriu
Jordi Oriol - actor
Tuixén Benet - ballarina
Rebeca Martín – ballarina
Margherita Bergamo – ballarina
Jordi Santanach - saxo
Jeppe Rasmussen – saxo
Albert Cirera – saxo
Albert Juan - guitarra
Joe Smith - percussió
Marc Cuevas - baix
Carlos Collado- fotografia
Alex Aviñoa – llums

QUÈ ÉS CREA?

CREA té com a objectiu principal la construcció d'espais a Barcelona que serveixin de laboratori per a artistes de diverses disciplines interessats en explorar la improvisació; espais que serveixin també de punt de trobada i reunió de tots aquests diversos móns que sovint no troben un espai comú. I apropar al públic aquest tipus d'expressions artístiques, intentant trencar d'aquesta manera el mur que separa els consumidors culturals habituals del què moltes vegades pren la categoria de marginal, complicat, "per entesos" i poc atractiu per a molta gent.

Per a cada sessió, CREA compta amb artistes d'àmbits molt diversos -música, dansa, pintura, arts audiovisuals, teatre,…- que reunits en un mateix espai intenten trobar un llenguatge comú a través de la improvisació.

Les sessions són obertes al públic, convertint-se aquest en un element essencial en aquesta experiència. El públic genera el significat juntament amb els improvisadors; sense la interpretació del públic no hi ha significat -tractant-se d'una peça que existeix només en el moment de la seva execució, ni abans ni després-.

El Centre Cívic Can Felipa -al barri del Poblenou de Barcelona- va donar suport a aquesta iniciativa i és des d'aquest marc que CREA inicia les seves activitats el desembre del 2007. En aquesta ocasió és la Sala Beckett -al barri de Gràcia- qui ha obert les portes a aquesta experiència, la qual desitgem que es segueixi duent a terme en aquest i en molts altres espais de la ciutat.

2 comments:

Margherita said...

és a dir que tens entre mans el vídeo sencer...

Suzy Lee said...

el tinc el tinc. per cert, és molt bonic que hagis titulat 'fulles' els links.