Sunday, March 29, 2009

Emily Dickinson

1456

So gay a Flower
Bereaves the Mind
As if it were a Woe -

Is Beauty an Affliction - then?
Tradition ought to know

(Una Flor tan alegre
A la Mente la aflige
Como si un Dolor fuera -

¿Es la Belleza una Desgracia - entonces?
La Tradición tendría que saberlo -)

Thursday, March 26, 2009

Cites del segle



Som filles de la societat que pensa en destruir abans que en construir. Som consumidores per neixement i consumidores morirem. Però no ens rendim.



Wednesday, March 25, 2009

A New Soundtrack

Les Filles Föllen inaugurem avui la nostra nova ocupació al blog, amb nous movimients i nova música. Ens tornem dolces i ensucrades sota el rosa pàlid de l'amor. Perque així som les filles: ben boniquetes, ben vestidetes, ben pentinadetes, ben educadetes. Per alguna cosa hem escollit un cognom suec.

These are a few of our favourite things.

Saturday, March 21, 2009

Càmara en real time

Per l'escena del canvi de vestuari al camerino, pensem de fer servir una càmara, la imatge de la qual es projecti en temps real a la sala del bar a través d'una pantalla. No és cap novetat: aquest recurs es fa servir en espectacles de teatre (acabo de veure 'Un tal ímpetu vital' de J. Oriol on n'hi ha una), al carrer i a l'entreteniment televisiu.

Com sempre, la xarxa és un lloc per xafardejar (aquest és el terme ideal per definir l'acció de buscar a la xarxa, no pas navegar!!!) i s'hi troba de tot. Hi ha càmeres posades a les ciutats de mig món, que graben el que les persones estem fent en cada instant. Aixó és real time, duplicació de la realitat en diversos canals de transmisió. De fet, la realitat segueix sent un misteri.

http://www.earthcam.com/uk/england/london/index.php?cam=ltm

En el nostre projecte, podem afegir un element que porta a fer un joc de projeccions d'imatges, de concadenacions de significats i alhora d'enfronatment entre presència i absència: el mirall.

<< In Japanese Noh theatre the actor is provided with a mirror room (kagami no ma). At this transformation site the costumed actor sits on a stoll before the life-size figure reflected in the mirror-his “other”.(...) >>
de ‘The knowing body. The artist as Storyteller in Contemporary Performance’. Assaig de L. Steinman, editat l'any 1986.

Peter Campus també treballa d'alguna forma amb la càmara en Real Time, fent una espècie de deformació de la imatge en real time. Em sembla interessant la mescla de conceptes entre el que es real i el que ho sembla.

Thursday, March 19, 2009

Föllen

Amb això potser ja acabem el rotllo.
El cognom Föllen existeix, suposo vingui del Nord Europa. Hi ha un web - bizarra i maldita la xarxa - que permet fer recerca de cognoms on en surten uns quants.

http://www.123people.de/name/DE/fö/föllen.html

A partir d'aquí, una investigació més profunda pot portar a resultats ben divertits, però ho deixem a la lliure consulta individual...

Saturday, March 14, 2009

Les Filles ...?

Som les filles ...
...
de res
del pop
del readymade
la xarxa. les xarxes
del digital
del superficial. de la superfície. del surface
de la immediatesa
del buit
de la pilota
de la il·lusió
del 1980
del segle XX
de les mentides. de la mentida
de la veritat
de la sobredosi
del naufragi
del plagi
del seny
de l'oblit
de la curiositat
de l'engany
del pixel
del bit
del cercle
del terra
de la silicona
del poloni 210
de l'incest
de la maderastria
de la Xina
del llevat
del gas
del llúpol
del mal
de la pantalla. de la gran pantalla. de la petita pantalla
dels cigarrets
de sant'úrsula
de sant sebastià
de mercuri
de satun
(il·legitimes) de venus
del rei sol
sense fils
les filles de les coses

...

Les filles...

preferides (your favourite girls) (les filles préférées)
de la puta (sent la puta...)
de qualsevol
Les putes filles
les filles autèntiques
les filles del blanc i negre
els pits petits
les nenes follen
les bones filles
les males filles
les filles de ningú
les filles de tothom
les teves filles
les filles antipàtiques
les filles neutrals
les filles nuclears
les filles atòmiques
les filles de la revolució
les primieres filles
les filles du roi soleil
les filles malcriades
les filles imbècils
les filles indesitjables / desitjables / desitjades
les filles fulles
les filles santes
les filles del teu pare

i finalment el meu preferit:

LES FILLES FOLLEN


En definitiva: no estem definint què som, tan sols estem buscant un nom. Aquest nom reflecteix que som filles de moltes coses però de res en especial. Perquè? Hi ha molts elements que ens envolten, ens influeixen, ens han donat vida i ens la canvien amb rapidesa. Hi ha fins i tot massa elements. Ells, segons la nostra ilu·lusió, ens fan de pares, de mares i de niu. Som filles, aixó sí! I les filles follen, sí que ho fan, tot i que els pares i les mares no hi vulguin ni pensar.

Som filles que pertanyen a un segle mort i vivim en un acabat de néixer. És a dir, també, que vivim en un segle del qual no veiem el fi. Podria ser aquesta una dada intrascendent, si visquessim fora de la societat. Però hi vivim de la manera més contundent: vivim a una ciutat metropolitana, depenem dels calendaris cada dia, ens comuniquem amb mòbils i ordenadors, viatgem en avions, mirem pel·lícules i sèries de ficció, llegim llibres best sellers, comprem al supermercats i amb això mantenim una economia totalitària basada en l'explotació. No tenim temps de parar a reflexionar. No hi ha cap objectiu assolible davant nostre, no és possible veure la fi del camí. Tan sols ens queda tornar a nosaltres mateixes, per a mirar-nos amb senzilla i veure de què estem fetes.